Skip to content
Gandia Blasco Danmark repræsenteres af Gitz Design. Gandia Blasco fylder 75 år og fejrer det i Milano.

The story goes on….

Gandia Blasco fylder 75 år og historien fortsætter.

Mange designerinteresserede kender Gandía Blasco som en moderne virksomhed som har haft en række succesrige kollektioner de sidste 20år. Men virksomheden er faktisk noget ældre, for den startede allerede i 1941 som en lille familievirksomhed, der producerede tæpper.

Dette betyder faktisk at Gandia Blasco i dag fylder 75 år, hvilket fejres under den store årlige designmesse i Milano, hvor alle og alt indenfor design her i verden er samlet i dennne uge – og naturligvis er Gandia Blasco repræsenteret og fremviser sine nye designprodukter bl.a. den helt nye serie DNA, som vist på billedet – mere om den senere.

Selvom virksomheden gradvist blev større var det først i 80erne at Gandía Blasco begyndte at designe møbler.

80erne var generelt lidt af et hektisk årti for Gandía Blasco. Et årti hvor logoet med silhuetten af en killing kom til og i slutfirserne blev den første rigtige design tæppekollektion skabt. Kollektionen blev til med hjælp fra designerne Marisa Gallén og Sandra Figuerola og I 1990 fik kollektionen den prestigefyldte IMPIVA Award for innovation.

Manglende møbler til sommerhus grundlagde succesen.

En af familiesønnerne hedder José A. Gandia-Blasco og i starten af 80erne blev han færdig med sit jurastudie og begyndte at arbejde i familievirksomheden som forretningsagent. José var altså med til at definere den nye tid for Gandía Blasco, men i 90erne var han til hovedmanden bag en fornyelse af familievirksomheden.

I 1996 ville han indrette sin sommerresidens på Ibiza, men der var ingen udemøbler som designmæssigt passede til det stilfulde og minimalistiske hus. Og så var der jo ikke andet for at sætte hovedet i blød og selv lave noget. Det var sådan kollektionen Na Xemena blev til og den dag i dag er det stadig et kendetegn for Gandía Blascos stil. Nedenstående billeder er fra netop både serien og huset Na Xemena.

Havemøbler loungesæt i helt enkelt og markant design    Havemøbler loungesæt med enkel, minmalistisk og stilren indretning med solvogne    Spisebord med bænke til den enkle indretning med havemøbler loungesæt

Gandia Blasco Danmark

José arvede i 1999 familievirksomheden og har først den frem til at være et internationalt anerkendt brand som sælges og respekteres over det meste af verden. Gandia Blasco Danmark repræsenteres af Gitz Design  og vi sælger stadig Na Xemena  og det viser med al tydelighed hvor tidsløst et design José og Gandía Blasco kan designe.

Klik her for at se flere møbelkollektioner som bare emner af tidsløs minimalisme fra Middelhavet. For at fuldende indretning af en lounge eller tagterrasse, så laver Gandía Blasco også lamper , krukker og parasoller  som passer ind i Gandía Blascos designstil. Gandia Blasco Danmark passer perfekt til den nordiske minimalistiske stil.

Back To Top