Skip to content
Spansk design er hot lige nu

Hvorfor er spansk design hot lige nu?

Spansk design hitter lige nu

Spanien har i mange år været gode til at designe møbler, men det er først inden for de sidste 15 år at Spanien har kunne træde ud af skyggen fra mægtige Italien som ofte får omtalen.
Der er flere grunde, men to af de vigtigste hedder Valencia og José A. Gandía-Blasco. De to hænger samtidig uløseligt sammen.

José A. Gandía-Blasco er nemlig fra Valencia og José er en af de drivende kræfter i Gandía Blasco. Gandía Blasco slog for alvor igennem i 1996 med deres toneangivende møbel-serie Na Xemena og siden er virksomheden vokset til et anderkendt eksklusivt brand for udemøbler. Valencia er samtidig omdrejningspunktet for spansk møbelmode med messen Habitat i Valencia, som er i dag Europas tredje største.

2 trends fra  spansk design vi vil se fremover

Spansk design omfavner to trends som vi vil se meget fremover og derfor er spansk design rigtig hot lige nu blandt fagfolk og vil kun blive mere populært blandt designkendere fremover.

Gandía Blasco møbler er kendt for deres minimalistiske design, der både er simpelt men kraftfuldt. Og blandt fagfolk kaldets denne trend ”Structure”, som lige netop er den enkle stil med lige linjer. Den stramme minimalisme gør sig godt i rum med færre og enklere møbler og ikke så mange nipsting.

En anden trend er inspireret ikke så langt væk fra Spanien, nemlig Nordafrika. Af fagfolk bliver trenden kaldt ”Talisman” og indeholder masser af mønstre, behagelige farver og bløde former fra Nordafrika. GAN RUGs  tæpper og møbler omfavner lige netop dette med beige og sandfarver som grundfarve samt mønstre og kontrastfarver til at giver æstetiske produkter.

Når GAN RUGs produkter samtidig er miljøvenlige ved at bruge genbrugsmaterialer, symboliserer det også vores forståelse for verden og at alle ikke har det helt så godt som os.

Spansk design vil vi se meget mere til fremover.

Back To Top